Vihreä Vyyhti Oy facebook Instagram

Pääsivu
Info
Lankakori
Puikot yms.
Villasukat
Kurssit
Neulemallit

Kevät-kesä mallit:
    Puserot
    Jakut
    Topit
    Asusteet
Syksy-talvi mallit:
    Puserot
    Jakut
    Huivit
    Kaulurit, keepit
    Pipot
Lasten mallit
NeulemalliARKISTO:
    Puserot
    Jakut
    Asusteet

Ilmoitustaulu
Palaute&tilaus

...Haku latautuu... Hyväksy JavaScriptit ellei lataudu

PIPOJEN NEULEMALLIT
SYKSY/TALVI -langat

19.11.2015

Tällä sivulla näet syksy/talvi malliston langoista neulottuja päähineitä..
.
Kaikista laaduista löytyy myös muita värejä kuin kuvattu väri, joten kannattaa kurkata lankojen värit niiden omilta sivuiltaan.

Monen mallin voi neuloa myös muusta kuin kuvatusta langasta. Sen vuoksi mallin yhteydessä on mainittu vain kuvatun neuleen langan hintatieto. Annamme mielellämme lisätietoja ja apua toisen langan valintaan liittyvissä asioissa.

Neulelankojen mukana toimitamme neuleohjeet. Jos haluat pelkän neuleohjeen, sen hinta on 5,00 euroa.

Kuvan jälkeen oleva lankojen hinta on vain lankojen hinta eli toimituskulut eivät sisälly tähän summaan.

Mallit ovat suunnitelleet Sanna Vatanen, Marita Metsäkylä ja Marjut Nordberg.
Mallien kaupallinen valmistus on kielletty!

Huppu-kauluri

tuubihuivi neulottu_huppu huppupäähine huppu huppu_neulottu huivi pipo

 

kauluri tuubihuivi villahuivi villatuubi huppuhuivi huppu neulottu_huppu

Tässä on hyvä vaihtoehto pipolle - pyöröpuikoilla neulottu pitkä tuubi, jonka voi vetää myös pään suojaksi. Kummassakin reunassa on joustinneule ja niiden välissä on kaunis pintaneule. Käytetty puikkokoko on 3 ja 3.5 eli tämä huppu-tuubi ei ole mikään paksu. Lankana tässä kuvatussa huppu-tuubissa on käytetty pehmeää merinovillaa, Linie 155 Supercoolia. Langan menekki on 250 grammaa. Valikoimissa on paljon värejä. Myös monet muut langat sopivat tähän huppu-tuubiin.

 

Huppuhuivi

huppu neulottu_huppu huppuhuivi huivi huppu kaulahuivi

Tässä on toinen talven päähine, joka on "kampausystävällinen" eli ei litistä hiuksia kuten pipot. Hupussa on hyvin väljyyttä, joten sitä voi asetella päähän oman tyylin mukaan. Huivin voi kietaista vielä kerran kaulan ympärille silloin kun on oikein kylmä. Hupussa on pintaneule, joka on helppo tehdä. Tämäkin huppu on tehty Linie 155 Supercool -langasta eli pehmeästä merinovillasta puikoilla 3,5. Langan menekki on 200 grammaa.

 

Pipo raitalangasta

Tässä on helppo pipo ohuesta 4-säikeisestä Supersocke Merinosta. Pipo neulotaan 2.5-3 puikoilla. Reunassa on muutama kerros 2 oikein 2 nurin joustinneuletta. Pipossa on vähän löysyyttä ylhäällä mutta löysyyttä on helppo säätää. Kun haluat ohuen, mutta lämpimän pipon, voit neuloa sen myös vaikkapa ohuesta Caseritan Alpakka-langasta tai
Kauri Fingering -opossumilangasta. Kaikki 4-säikeiset Supersocke-sarjan langat sopivat myös ohjeeseen.

 

Oranssi-keltainen raitapipo

Sileäneuleinen pipo, jonka pituutta voi itse säätää haluamaansa mittaan. Hyvä peruspipo, josta voi muokata oman mielensä mukaisen pipon värityksen ja raitojen mukaan. Kuvan pipo on neulottu tuplapipoksi ja se on pelkkää sileää neuletta eli pyöröpuikoilla aina oikein koko ajan. Pipo on neulottu pehmeästä merinovillasta puikoilla 3,5. Langaksi sopii esim. Linie 155 Supercool tai Linie 4 Starwool.

 

Pinkki-harmaa, tuplaneulottu pipo

Tässä on sileäneuleinen pipo, joka on neulottu tuplana. Ensin neulotaan toinen pipo ja kun se on valmis, pipon aloitusreunasta alhaalta poimitaan silmukat ja tehdään toinen pipo peilikuvaksi. Näin piposta tulee lämmin ja mukavasti tuulenpitävä. Jos haluat tehdä tuplaneuleen vain korvien ja otsan korkeudelle, päättele pipon toinen puoli sopivalla korkeudella ja ompele reuna sisäpuolelta kiinni kokomittaiseen pipoon.

Kummankin pipon voi neuloa eri väreillä kuten tässä on tehty: toinen puoli on neulottu raidalliseksi ja toinen puoli yksiväriseksi harmaaksi. Neulos on sileää neuletta. Pipon pituutta voi tehdä oman makunsa mukaan. Kuvan pipon voi neuloa puikoilla nro 4 - 4.5 Langaksi käy esimerkiksi Linie 350 Chester, Linie 352 Corby tai Linie 20 Cora.

 

Löysä kelta-punainen raitapipo

Rento löysä pipo, jossa on joustinneuleinen reuna. Joustinneuleen korkeutta voi säätää itse samoin kuin itse pipon pituutta. Kun haluat enemmän päätä myötäilevän pipon, kavennukset aloitetaan aikaisemmin ja niitä tehdään tiheämmin kuin kuvan pipossa. Kuvan pipo on neulottu paksusta langasta, esim. Linie 50 Montego tai Linie 13 Starwool Big. Puikkovahvuus on nro 6.

Yllä oleviin raitapipoihin on saatavilla yksi ohje, jossa on pipon aloitusten silmukkamäärät sekä kavennukset eri paksuisille langoille ja puikoille. Ohjeessa on myös kerrottu, kuinka saa tehtyä tuplapipon. Voit itse varioida pipon paksuuksia ja värejä ihan oman mielesi mukaan.
Pipojen hjeen saat lankojen mukana ilmaiseksi. Pelkän ohjeen hinta 5,00 euroa.

 

Perusvirkattu pipo

Tässä on ihan perusvirkattu pipo, jonka virkkaus aloitetaan päälaelta. Silmukat ovat kiinteitä silmukoita. Kuvan pipossa on lankana paksuhko merinovillasekoite, Linie 50 Montego ja koukkuna on käytetty koukkua numero 6. Kun virkkaat pipon ohuemmasta langasta, tee lisäyksiä enemmän. Pipoa kannattaa sovittaa välillä omaan päähän, jotta pipolle saa sopivan ympärysmitan. Kun lisäykset on tehty, pipo virkataan lopuksi suoraan alaspäin.

 

Oikein ja nurin - pystyyn ja vaakaan

neulottu_pipo pipomalli pipo_ohje villalanka lankakauppa_helsinki

Tässä pipossa on käytetty vain  oikeaa ja nurjaa neuletta. Alkuun neulotaan joustinneuletta pipon alaosaan ja loppuosa piposta neulotaan muutama kerros oikein ja muutama kerros nurjaa peräkkäin. Puikkovahvuus on 4,5 - 5. Kuvan pipossa lankana on merinovilla-polyakryylisekoitus Linie 20 Cora. Pipon voi tehdä myös kaksinkertaisena Linie 110 Timona -langasta. Langan menekki on 100 g Coraa ja 200 g Timonaa.

 

Peruspipo joustinneuletta

neulottu_pipo pipomalli pipo_ohje villalanka lankakauppa_helsink

Tässä on hyvä peruspipo, joka neulotaan joustinneuleena. Joustinneuleinen pipo istuu aina päässä hyvin. Ohje sopii sekä naisille että miehille. Langaksi voi käyttää Linie 20 Coraa tai Linie 110 Timonaa kaksinkertaisena. Puikkovahvuus pipoon on 6.  Halutessasi voit neuloa myös huivin pipon kaveriksi. Pipoon pitää varata lankaa 100 g Coraa. Huiviin pituudesta riippuen 200 - 350 g.

 

Helmineuleinen pipo

neulottu_pipo pipomalli pipo_ohje villalanka lankakauppa_helsink

Tässä on sitten helmineuleinen peruspipo.  Reunassa on joustinneuletta ja loppuosa piposta on helmineuletta. Tässäkin pipossa lankana on Linie 20 Cora. Menekki pipoon on 100 g.  Linie 110 Timona kaksinkertaisena toimii myös tässä pipossa.

Jotta setti on täydellinen, helmineulehuivi on helppo neuloa pipon kaveriksi.

 

Patenttineuleinen pipo

neulottu_pipo pipomalli pipo_ohje villalanka lankakauppa_helsink

Ja vielä yksi perusneuletekniikan pipo - patenttipipo. Tässäkin on reunassa ensin joustinneuletta ja sitten jatketaan patenttineuleella. Päälaella pipo on kurottu kiinni virkatulla nauhalla. Linie 20 Cora tai kaksinkertainen Linie 110 Timona toimii tässäkin pipossa.

 

Pitsineuleinen rullareunapipo

neulottu_pipo pipomalli pipo_ohje villalanka lankakauppa_helsink

Tässä on pipossa on vähän tekijälle haastetta mutta ei tämäkään mikään supervaikea ole. Malli on vähän baskerin tyyppinen ja tällaista pipoa voi muotoilla päähän kampauksen ja sään mukaan. Reunassa on ensin joustinneuletta, sitten pari "rullaraitaa". Loppuosa piposta neulotaan pitsineuleella. Kuvatussa pipossa lankana on käytetty Linie 317 Patch. Lanka on liukuvärjätty, joten värejä ei tarvitse itse vaihtaa (eikä näin päätellä langanpätkiä). Materiaali on villasekoite. Langan menekki pipoon on 100 g.  Pipon ohjeen mukana on myös ohje huiviin ja rannekkeisiin.

 

Virkattuja pipoja 

virkattu_pipo_ohje villalanka pipon_ohje  virkattu_pipo_ohje villalanka pipon_ohje

Helppo pipo virkkaamalla. Koukkuvahvuus on 6-7 ja langaksi sopii esimerkiksi Linie 20 Cora kaksinkertaisena tai
Linie 55 Montego yksinkertaisena. Värityksen voit tietenkin valita ihan itse. Langan menekki on 100 g + tupsuun n. 50 g. Tupsuun voit aina käyttää myös oman lankavaraston jämälankoja.

 

Pintaneuleinen pipo

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Tämä pipo on neulottu lämpimästä Abuelita Merino Baby Alpaca -langasta. Langan menekki pipoon on 100 grammaa. Myös Abuelita Merino Worsted ja Abuelita Merino Silk -langat sopivat tähän ohjeeseen mainiosti. Lankojen tuotetiedot, värit ja hinnat näet täältä.

Mallikerta on helppo siirtää myös huiviin, jos haluat tehdä kokonaisen setin samalla mallilla.

 

Paksu pipo ja kauluri

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Tämä muhkea setti on neulottu Abuelita Super Bulky -merinovillalangasta. Sehän on se paksu lanka joten asusteet syntyvät nopeasti paksuilla puikoilla. Kumpikin malli on helppo toteuttaa. Sekä pipoon että kauluriin on mennyt yksi 100 gramman kerä. Abuelita Super Bulkyn hinta on 13,80 euroa / 100 g ja siinä on useita eri värivaihtoehtoja.

 

Pintaneuleinen Kauri-pipo

pipomalli villapipo neulemalli_pipo opossuminturkis

Kun tarvitset superlämmintä pipoa, niin neulo tämä pipo Kauri Worsted -langasta. Sehän on sekoitus opossuminturkkia, merinovillaa ja silkkiä. Tämän pipoon langan menekki on 100 g. Siinä on kaksinkertainen neulos otsan ja korvien kohdalla, joten se lämmittää takuuvarmasti.  Tämä malli sopii niin naisille kuin miehille.

 

Sik-sak-raita-pipo

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Tässä pipomallissa on käytetty helppoa sik-sak -raidoitusta ja kahta väriä. Yksivärisen langan osuus on neulottu nurjana neulepintana. Lankana on Abuelita Merino Baby Alpaca, yksi 100 g vyyhti kumpaakin väriä (langoista jää yli esim. rannekkeiden tekoa varten). Myös Abuelita Worsted ja Abuelita Merino Silk -langat sopivat tähän neuleohjeeseen. Näiden lankojen tuotetiedot ja värit näet täältä.

 

Vinoraitainen neliöpipo

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Tuplareunus korvien kohdalla tekee tästä pipomallista tosi lämpimän. Hauskuutta on sitten nuo "tupsukorvat". Lankana on käytetty Abuelita Merino Worsted -lankaa eli pehmeää 100 % merinovillalankaa. Lankaa kuluu tähän pipoon 200 g eli 100 g kumpaakin väriä.  Abuelita Merino Worsted -langan hinta on 13,80 euroa / 100 g.

Myös Abuelita Merino Baby Alpaca ja Abuelita Merino Silk lankoja voi käyttää tähän pipomalliin.

 

Vinoraitapipo

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Tässä pipossa on neulomalla tehtyjä vinoraitoja. Malli on sellainen, että se sopii niin naisille kuin miehille.
Langan menekki on 100 g Käsinkehrättyä villaa. Tupsuun on käytetty jämälankakorista sopivia langanloppuja. Käsinkehrättyä villaa on myynnissä monta eri väriä ja sen hinta on 15,20 euroa / 100 g.

 

Kolmivärinen kirjoneulepipo

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Tässä myös sekä lämmin että iloinen pipo talven pakkasiin. Kaksinkertainen neulos otsalla ja korvien kohdalla takaa lämmön. Lankana tässä pipossa on käytetty Linie 110 Timona, joka on merinovillan ja polyarkyylin konepestävä sekoitus. Puikkovahvuus on 3,5 - 4,5. Langan menekki on 100 g pääväriä (vihreää tässä pipossa) sekä 50 g kahta kuvioväriä. Timona-langan hinta on 5,90 euroa / 50 g ja langassa on useita eri värivaihtoehtoja. Ja aina pipon voi tehdä myös yksivärisenä, sillä tässä on myös hyvä perusmalli pipoon.

 

Kaksivärinen kirjoneulepipo

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Tässä on toinen kelpi pipomalli niin naisille kuin miehille. Valitse vain omat värisi Linie 110 Timonan värikartasta. Lankaa kuluu tähän pipoon 100 g pääväriä (tässä punainen) ja 50 g toista väriä. Timona-langan hinta on 5,90 euroa / 50 g kerä.

 

Ainaoikein tupsupipo vauvoille, lapsille, aikuisille

pipomalli villapipo neulemalli_pipo lasten_pipo

Hyvä ja helppo perusmalli piposta, jonka neulepinnaksi tulee aina oikein (suljettuna neuleena neulotaan joka toinen kerros oikein, joka toinen kerros nurjaa). Pipo neulotaan nro 6 puikoilla. Pipon syvyyden voi hyvin itse määritellä eli siitä voi tehdä pitemmän kuin mitä kuvan pipo on. Pipon kruunaa tupsu (muista jämälangat). Pipo on neulottu Käsinkehrätystä villasta ja siihen riittää yksi 100 g vyyhti. Käsinkehrätyssä villassa on runsas värivalikoima ja yhden vyyhdin hinta on 15,20 euroa.

Mainittakoon, että tämän pipon ohjeessa on sekä ihan pienen lapsen koot sekä aikuisten koko.

 

Joustinneuleinen tupsupipo lapsille ja aikuisille

pipomalli villapipo neulemalli_pipo lasten_pipo

Tässä on toinen helppo ja toimiva pipomalli. Yksi oikein yksi nurin joustinneuletta puikoilla nro  koko pipo ja lopuksi tupsu päähän! Jos haluat, piposta voi tehdä vähän lyhyemmän tai vieläkin pitemmän. Eikä tupsua saa unohtaa! Kuvan pipo on myös Käsinkehrätystä villasta ja siihen on riittänyt yksi vyyhti. Yksi vyyhti maksaa 15,20 euroa.

 

Joustinneulepipo ja kauluri -setti

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Monen tytön toiveasuste talveen - Käsinkehrätystä merinovilla silkistä neulotut pipo ja kauluri. Lanka on pehmeää ja miellyttävää. Setti on myös helppo neuloa, koska se on joustinneuletta puikoilla nro 6. Langan menekki koko settiin on 300 g eli puolet pipoon ja puolet kauluriin. Jos haluat neuloa vain pipon, varaa näin pitkään pipoon lankaa 200 g. Peruspituiseen pipoon riittää 100 g. Käsinkehrätyn merinovilla-silkin hinta on 16,50 euroa / 100 g.

 

Pompulapipo

pipomalli villapipo neulemalli_pipo

Suloinen pompulapipo suloiselle lapselle talven pakkasiin. Pipossa on käänne reunassa eli otsalle ja korville tulee kaksinkertainen neule, joka lämmittää varmasti. Pompulat neulotaan alkuun ja sitten kahteen raitaan. Muuten neule on sileää neuletta. Lankana on käytetty Abuelita Merino Baby Alpaca, joka on pehmeää merinovillan ja baby alpakan sekoitus. Yksi 100 g vyyhti riittää tähän pipoon. Langan hinta on 15,80 euroa / 100 g ja langassa on useita eri värivaihtoehtoja.

Myös Abuelita Worsted ja Abuelita Merino Silk -langat sopivat tähän pipon ohjeeseen.

 

Palmikkoneuleiset päähine ja rannekkeet

villapipo rannekkeet neulottu_pipo_ohje

Pintaneuleiset rannekkeet ja päähine on neulottu Abuelita Merino Worsted -langasta. Se on pehmeä ja miellyttävä 100 % merinovilla. Pintaneule sopii tähän lankaan hyvin ja neulepinta tulee kauniisti esille. Näihin malleihin käyvät Abuelita-sarjasta myös Merino Silk - ylellinen merinovillan ja silkin sekoite sekä Merino Baby Alpaca - pehmeä ja tosi lämmin merinovillan ja baby alpakan sekoite. Pipoon kuluu 100 g ja rannekkeisiin 100 g (rannekkeista saa vielä pidemmät tästä 100 grammasta, jos haluat). Abuelita Merino Worsted -langan hinta on 13,80 euroa / 100 g ja Abuelita Merino Silkin ja Abuelita Merino Baby Alpacan ninta on 15,80 euroa / 100 g. Langoissa on runsas värivalikoima, jotka näet täältä.

 

Virkattu päähine ja pikkukauluri

villapipo villakauluri kauluri virkattu_pipo

Välillä on hauskaa vaihtelua virkata pipo ja kauluri. Tämä setti on neulottu myös Abuelita Merino Worsted -langasta ja kuten edellisessäkin mallissa, myös tähän käy muutkin Abuelita-langat. 200 grammasta lankaa saat koko setin.

 

Palmikkoreunainen muhkea tupsupipo

neulottu pipo neuleohje

Kunnon paksu pipo pohjoistuulta ja pakkasta vastaan.
Lankana kuvatussa pipossa on käytetty Käsinkehrätty villa ja langan menekki tähän muhkeaan pipoon on n. 150 g. Käsinkehrätty villa myydään 100 g vyyhdeissä, joten toisesta vyyhdistä jää vähän yli. Lopun langan voi käyttää vaikka pieniin rannekkeisiin.

Jos haluat tehdä piposta vielä ylellisemmän, valitse langaksi Käsinkehrätty merinovilla-silkki.

Käsinkehrätyn villan hinta on 152,00 euroa / kg. .

Lankojen värit ja tuotetiedot näet täältä.

 

Inkapipo

neuleohje korvaläppä pipo

Otsaa ja korvia lämmittävä hauska ja ajaton inkapipo on aina muotia! Inkapipo sopii sekä naisille että miehille. Myös lapsille tämä malli on käytännöllinen.

Pipo on neulottu puikoilla nro 6 ja siihen sopii moni muukin paksuhko villa- ja villasekoitelanka.

Kuvan pipo on neulottu Käsinkehrätystä villasta ja langan menekki pipoon on 100 g. Langan hinta on 152,00 euroa / kg.

 

Klassinen palmikkopipo

neuleohje palmikkopipo

Klassinen palmikkopipo! Palmikot ovat peruspalmikoita, joten tässä mallissa on hyvä opetella palmikoiden tekoa. Kuvan pipo on neulottu Linie 157 Tessa -langasta, joka on 100 % villa. Langan menekki on n. 100 g. Jos haluat neuloa pipoon kääntöreunan tai tehdä ison tupsun, varaa lankaa 150 grammaa.

Tessa-langassa on runsas värivalikoima, joten valitse oma lempparivärisi. Pipo on neulottu puikoilla 4-5, joten moni muukin tähän puikkovahvuuteen sopiva lanka toimii mainiosti tähän malliin.

 

Paksu rullareunapipo

neuleohje pipo

Tässä pipomallissa reuna rullautuu kauniisti ylöspäin. Pipossa on myös reilusti väljyyttä, pipon sisään mahtuvat paksutkin hiukset. Pintaneule tekee piposta naisellisen ja vähän hattumaisen.

Lanka on Käsinkehrätty villa ja jos haluat tehdä pipon Käsinkehrätystä merinovilla-silkistä, niin ohje pätee kumpaankin lankaan - valitse mieleisesi väri täältä.

Langan menekki on 150 g.  Käsinkehrätyn villan hinta on 152,00 euroa / kg ja Käsinkehrätyn merinovilla-silkin hinta on 165,00 euroa / kg. Lanka myydään 100 g vyyhdeissä.

 

Pintaneuleinen neliöpipo

neuleohje tupsupipo

Hauska pintaneuleinen pipo. Reuna on joustinneuletta ja pipon reuna kääntyy kaksinkertaiseksi, joten se on lämmin ja suojaa hyvin korvia tuulelta. Pintaneule tekee neuleesta elävän. Kaiken kruunaa kaksi tupsua.

Pipo on neulottu puikoilla nro 3,5 - 4 ja samaa mallia voi soveltaa moneen muuhunkin sileäkierteiseen lankaan.

Lankana kuvatussa pipossa on Linie 110 Timona, pehmeä merinovillan ja polyakryylin sekoitus. Langan menekki pipoon on 100 grammaa. Timona-langan hinta on 118,00 euroa / kg ja langassa on paljon värivaihtoehtoja.

 

Pitsineuleinen pipo

neuleohje pipo

Tässä mallissa on vähän löysyyttä ja näin pipo antaa tilaa hiuksille. Malli on pitsineuletta ja kuvan pipo on neulottu Käsinkehrätystä villasta. Langan menekki on n. 150 grammaa.

Käsinkehrätyn villan hinta on 152,00 euroa / kg ja lanka myydään 100 gramman vyyhdeissä.

Käsinkehrätyssä villassa on runsaasti värejä. Jos haluat, voit neuloa pipon myös Käsinkehrätystä ylellisen pehmeästä merinovillan ja silkin sekoituksesta. Tuotetiedot ja värit ovat  täällä

 

Hiippapipo

neuleohje pipo hiippapipo

Hiippapipo on mainio pipon malli myös lapsille. Tässä pipossa on kaksinkertainen reunus otsaan ja korville, joten pipo on tosi lämmin. Langan menekki hiippapipoon on n. 150 g. Kuvattu pipo on neulottu Käsinkehrätystä villasta ja tämän langan hinta on 152,00 euroa / kg.

Käsinkehrätyn villan ja samanvahvuisen merinovilla-silkin tuotetiedot ja värit ovat nähtävissä täällä.

Leveäreunainen pipo

neuleohje pipo

Tässä pipomallissa on leveä joustinneuleinen reuna, joten se istuu napakasi päässä ja lämmittää hyvin otsaa ja korvia. Tämä malli sopii niin naisille kuin miehille. Jos haluat, pipon voi piristää vaikka tupsulla.

Kuvan pipo on neulottu myöskin Käsinkehrätystä villasta. Langan menekki on 150 g (leveä reunus vie lankaa). Pipon voi neuloa myös Käsinkehrätystä merinovilla-silkistä.

Käsinkehrätyn villan hinta on 152,00 euroa / kg ja langan tuotetiedot ja värit ovat nähtävissä täällä.

 

Virkattu pystyraitainen pipo

virkattu pipo

Välillä virkkausta! Tällä virkkausmallilla piposta tulee tukeva ja paksu - hyvä vastaisku tuuleen! Tämä malli sopii niin naisille kuin miehille.

Tämäkin pipo on virkattu Käsinkehrätystä villasta ja lankaa siihen kuluu n. 100 grammaa. Langan hinta on 152,00 euroa / kg.

 

Huppupäähine

neuleohje neulottu  huppu

Huppupäähine on hiuksia kampausta ystävällisemmin kohteleva päähine kuin perinteiset pipot. Hupussa jää aina vähän tilaa enenmmän hiuksille.

Kuvan huppu on neulottu Abuelita Worsted -langasta, joka on pehmeä 100 % merinovilla. Langan menekki on vähän reilu 100 grammaa. Abuelita Worsted -langan hinta on 138,00 euroa / kg. Lankaa on huppuun varattava kaksi 100 g vyyhtiä. Langassa on siten pelivaraa pitempään alaosaan kaulurissa tai lopusta voi neuloa vaikka lämmittävät rannekkeet.

 

Pitsibaskeri Kauri-langasta

neuleohje pitsi pipo

Tässä lämmin päähine talveksi! Opossuminkarva-merinovilla-silkki -sekoitelanka "Kauri Worsted" on pehmeä, kevyt ja myös hyvin vettä ja likaa hylkivä. Vesi-. ja räntäsadepisarat jäävät vesihelmiksi päähineen ulkopinnalle - vaikka sataisi reippaamminkin. Pipo on vähän löysä, joten hiuksille ja kampauksille jää enemmän tilaa kuin perinteisessä tiukassa pipossa.

Pipo on neulottu puikoilla 4-5.

Päähineeseen lankaa on kulunut 100 grammaa. Kauri Worsted --langan hinta on 12,80euroa / 50 g eli päähineen langat maksavat 25,60 euroa.

 

Neulottu pitsibaskeri

neulottu pitsi baskeri neulemalli

Kuvan malli on neulottu Alpaca  langasta, joka on 100 % ohut alpakka.
Puikkovahvuus on 3,5 ja langan menekki pipoon vajaa 100 grammaa.

Tällainen pitsibaskeri on vähän "hattumaisempi" kuin peruspipo.
 
Alpaca -langan hinta on 138,00 euroa / kg.

 

Virkattu baskeri

virkattu baskeri neulemalli

Baskeri on aina muotia..
Kuvan baskeri on virkattu Käsinkehrätystä villasta .

Monet muut paksuhkot villat ja villasekoitteet käyvät myös tähän malliin.
Langan menekki on n. 100 grammaa.

Käsinkehrätyn villan hinta on 152,00 euroa / kg.

 

Patenttineulepipo

neulottu patenttineule pipo neulemalli

Tämä pipo on neulottu patenttineuleena Käsinkehrätystä villasta.

Tätä samaa mallia voi käyttää moneen muuhunkin lankaan, johon käy puikot 6-7.

Langan menekki tällaiseen patenttineulepipoon on 100 grammaa.

 

Virkattu kukkakorvapipo

virkattu inka pipo neulemalli

Kukkakorvapipo on virkattu Käsinkehrätyn villan väristä ”Peru”.
Yksiväriset kukat ovat puolestaan virkattu omasta lankakorista löytyneistä jämälangoista.

Pipo on virkattu koukulla nro 6 ja langan menekki on n. 100 grammaa.

Käsinkehrätyn villan hinta on 152,00 euroa / kg.

 

Superhelppo aina oikein neulottu pipo

raidallinen villapipo neulemalli

Tämä malli on helppo neuloa – neulot vain aina oikein neuletta koko pipon.
Kuvan pipo on neulottu Linie 157 Tessa -langasta. Langan menekki pipoon on 100 grammaa.

Tessa-langan hinta on 96,00 euroa / kg.
 
Juju on raidoituksessa mutta voit neuloa pipon myös yksivärisenä.
Tässä on helppo pipon ohje myös lapselle, joka neuloo ensimmäisiä neuleitaan.