Vihreä Vyyhti Oy facebook Instagram

Pääsivu
Info
Lankakori
Puikot yms.
Villasukat
Kurssit
Neulemallit

Kevät-kesä mallit:
    Puserot
    Jakut
    Topit
    Asusteet
Syksy-talvi mallit:
    Puserot
    Jakut
    Huivit
    Kaulurit, keepit
    Pipot
Lasten mallit
NeulemalliARKISTO:
    Puserot
    Jakut
    Asusteet

Ilmoitustaulu
Palaute&tilaus

...Haku latautuu... Hyväksy JavaScriptit ellei lataudu

HUIVIEN NEULEMALLIT
SYKSY/TALVI -langat

5.8.2015 

Tällä sivulla näet villa- ja villasekoitelangoista neulotut huivit.

Kaulurit ja keepit ovat omalla sivullaan samoin kuin päähineet.
.
Kaikista laaduista löytyy myös muita värejä kuin kuvattu väri, joten kannattaa kurkata lankojen värit niiden omilta sivuiltaan.

Monen mallin voi neuloa myös muusta kuin kuvatusta langasta. Sen vuoksi mallin yhteydessä on mainittu vain kuvatun neuleen langan hintatieto. Annamme mielellämme lisätietoja ja apua toisen langan valintaan liittyvissä asioissa.

Neulelankojen mukana toimitamme neuleohjeet. Jos haluat pelkän neuleohjeen, sen hinta on 5,00 euroa.

Kuvan jälkeen oleva lankojen hinta on vain lankojen hinta eli toimituskulut eivät sisälly tähän summaan.

Mallit ovat suunnitelleet Marita Metsäkylä, Marjut Nordberg ja Sanna Vatanen. sekä OnLinen (saksalaisen lankavalmistajan) suunnittelijat. Mallien kaupallinen valmistus on kielletty.

Puolipatenttineuleinen hiha-huivi ja pipo

patenttineule patenttipipo hihajakku villapipo lankakauppa_helsinki  patenttineule patenttipipo hihajakku villapipo lankakauppa_helsink

Tässä on lämmin setti talveen. Huivi yksistään sopii käytettäväksi myös viileissä sisätiloissa. Neule on puolipatenttia, jolloin hiha-huivista tulee mukavan joustava ja istuva. Huivi neulotaan tasona ja hihaosuudet ommellan neulomisen jälkeen kiinni.

Langaksi tähän settiin käy Linie 20 Cora Jos haluat tehdä setin vähän ohuemmasta langasta, esimerkiksi Linie 110 Timona sopii mainiosti. Corassa ja Timonassa on runsas värivalikoima.

Hiha-huivi on sarjottu kolmeen kokoon: 35/36, 38/40 ja 42/44. Langan menekit hiha-huiviin on vastaavasti 500- 550 - 600 g. Cora- ja Timona -lankojen hinta on 118,00 euroa / kg.  Pipoon langan menekki on 100 g.

 

Palmikoita pipoon, huiviin ja rannekkeisiin

palmikkopipo palmikkohuivi palmikkoneule villahuivi villapipo lankakauppa_helsinki

Palmikkoneuleiden teko on aina hauskaa ja neulepinnasta tulee elävä ja muhkea. Tästä setistä voit neuloa vaikkapa vain yhden osan tai tehdä koko setin.

Lankana tähän palmikkosettiin voin käyttää esimerkiksi Linie 20 Cora -lankaa.. Langan menekki pipoon on 150 g, huiviin 200-250 g ja rannekkeisiin 100 .- 150 g. Vähän ohuemman setin saat Linie 110 Timona -langasta.

Timona ja Cora maksavat 118,00 euroa / kg. .

 

Aaltohelmainen iso huivi ja rannekkeet

shaalihuivi neuleliivi villahuivi pitsihuivi rannekkeet lankakauppa_helsinki

Tässä on huivi - vai onko liivi? No kuitenkin - monikäyttöinen asuste kun halutaan lämmintä olkapäille, hartioille ja selkään. Reunassa on aaltokuvio - tuo ikuinen ihana klassikkomalli. Huivi neulotaan kahtena kappaleena ja yhdistetään keskeltä takaa. Kumpaakin kappaleeseen neulotaan reiät käsille. Huivin leveys on n. 57 cm. Leveyttä on myös helppo säätää. Lankana on käytetty Linie 317 Patch -lankaa, joka on liukuvärjätty villasekoite. Huivi neulotaan isohkoilla puikoilla eli puikoilla nro 4-5, joten työ syntyy hyvällä vauhdilla. Huivi on kuvassa kiinnitetty huivineulalla.

Ohjekoot ovat 34/36, 38/40 ja 42/44. Langan menekki on 400-500-600 g.  Patch-langan hinta on 107,00 euroa / kg.

 

Aaltokuvioinen koko setti - pipo, huivi ja rannekkeet

shaalihuivi neuleliivi villahuivi pitsihuivi rannekkeet lankakauppa_helsinki

Tällainen setti on hyvä setti talven pakkaseen. Lankana on liukuvärjätty lanka, Linie 317 Patch (merinovilla + polyakryyli). Tässä setissä mallikertana on myös aaltokuvio. Pipossa on reunassa ensin joustinneuletta ja sitten pari "rullareunusta", näin reunasta tulee napakka. Loppuosa on aaltokuviota. Huivi on kokonaan aaltoa ja rannekkeissa aalto on kämmenselän puolella.

Langan menekki pipoon on 100 g, huiviin 100 g ja rannekkeisiin 100 g. Langan hinta on 107,00 euroa / kg.

 

Unelmainen pitsihuivi mohair-langasta

Tässä huivissa on vähän neulojalle haastetta mutta tulos on sitten sitäkin hienompi. Lankana on seitinohut ja unelmankevyt Linie 253 Hommage, joka on mohairin ja polyamidin sekoite. Huivi aloitetaan ylhäältä ja neulotaan alaspäin kaventaen aina reunoissa. Sama mallikerta toistuu koko ajan. Huivi on viimeistelty virkatulla reunapitsillä.

Langan menekki tähän huiviin on 3 kerää eli 75 grammaa. Hommage-langassa on myynnissä useita eri värejä.

Voit neuloa tämän huivin myös liukuvärjätystä merinovilla-silkistä, Linie 298 Fashion Lace -langasta tai ylellisestä mohairin ja silkin sekoitteesta, Linie 98 Carlton -langasta.

 

Kolmiohuivi pitsineuletta

pitsihuivi neulemalli mohairhuivi merinovilla_silkki

Kuvan pitsineulehuivi on neulottu seitinohuesta ja ylellisestä merinovillan ja silkin sekoituksesta, Linie 298 Fashion Lace -langasta. Langan menekki tähän huiviin on 50 grammaa ja huivin leveys on n. 170 cm ja pituus kärjestä ylös n. 65 cm. Mikäli haluat huivista vielä isomman tai tehdä huiviin reunavirkkauksen, varaa lankaa yksi kerä enemmän.  Huivi neulotaan puikoilla 3,5 - 4. Mallikuviossa on vähän alkuun seuraamista mutta sama pitsikuvio toistuu koko huivin ajan.

Tämän pitsihuivin voi toteuttaa myös monesta muusta langasta - jos haluat ohuen silkkihuivin, niin Maharaja-silk on juuri oikea ratkaisu. Myös Linie 253 Hommage tai Linie 9 Carlton, jotka kumpikin ovat ohuita mohairsekotteita, sopivat tähän malliin erittäin hyvin. Hommage-sarjan langat ovat kaikki yksivärisiä.

Myös ohut alpakkalanka tai Silkki-kashmir Fingering -lanka toimii erittäin hyvin. Huivin kokoa voi säätää juuri niin, että kun huivi on oikean kokoinen, silmukat päätellään. Näin lankana toimii myös paksummat langat - valitse mieleisesi!

 

Aaltokuvioinen shaali

pitsihuivi neulemalli mohairhuivi merinovilla_silkki

Myös tämä huivi on neulottu Linie 298 Fashion Lace -langasta, joka on merinovillan ja silkin sekoitus. Tähän huiviin lankaa on kulunut vajaa 3 kerää eli vajaa 75 grammaa. Huivin leveys on n. 30 cm ja pituus n. 180 cm. Mallikertaa on helppo jatkaa myös leveämmäksi. Aaltokuvion malli on helppo ja kuvio neulotaan joka 6. kerros. Välikerrokset on neulottu oikealla oikein ja nurjalla nurin. Tämä malli on helppo malli kun haluaa alkaa kokeilemaan pitsineuleiden neulomista.

Jos haluat neuloa tämän huivin yksivärisenä, niin ota langaksi vaikkapa tosi ohut mohairlanka, Linie 253 Hommage tai Linie 98 Carlton. Mohair antaa neulepinnalle vielä kevyen pörröisyyden.

 

Pitsineuleinen helppo huivi

neulottu kudottu huivi alpakka lanka

Kuvan huivi on helppoa pitsineuletta ja mallikerta toistuu koko ajan samana. Jos et ole aiemmin harrastanut pitsineuleita, tämä on helppo aloitus pitsineuleisiin.

Tähän pitsimalliin sopivat kaikki sileäkierteiset langat. Mallineule tulee esiin kauniisti ohuemmista langoista. Huivin leveyttä on helppo säätää vaikka kuinka leveäksi.

Huivi sopii käytettäväksi sekä sisätiloissa vaateasusteena että talvella ulkona. Jos haluat superlämpimän huivin talven pakkasiin, neulo huivi ohuesta alpakkalangasta tai ohuesta "Kauri"-langasta (opossuminturkis+merinovilla+silkki).

Langan menekki tähän huiviin on 150 - 200 g. Mitä leveämmän ja pitemmän huivin haluat, varaa lankaa enemmän.

 

Pintaneulehuivi

neuleohje neulottu_huivi villahuivi

Pintaneulehuivissa on erilainen pinta huivin kummallakin puolella. Tällaiseen malliin sopii parhaiten sileäkierteiset langat. Kuvan huivi on neulottu Linie 110 Timona -langasta.Langan menekki huiviin on 200 - 300 grammaa riippuen huivin pituudesta ja leveydestä. Timona-langan hinta on 118,00 euroa / kg.

Mallikertaa on helppo säädellä leveämmäksikin huiviksi. Huivi sopii mainiosti talven kylmiin säihin ulkona käytettäväksi.

 

Joustinneuleinen pitkä kapea huivi

neuleohje_neulottu_huivi villahuivi kudottu_huivi

Huivi on neulottu joustinneuleena ja toisessa päässä huivia on kolo, josta huivin toinen pää sujautetaan läpi. Näin huivin saa tiukasti kaulaan ilman isoa solmua.

Lankana tässä mallissa on Käsinkehrätty villa. Pipoon langan menekki on 150 grammaa ja huiviin 150 grammaa. Käsinkehrätyn villan hinta on 152,00 euroa / kg. Lanka myydään 100 gramman vyyhdeissä.

 

Harmaa pitsihuivi

neuleohje_neulottu_huivi villahuivi kudottu_huiv

Huivissa on reilu pituus, joten sen voi kieputtaa pakkastilanteen mukaan pari kertaa kaulan ympäri. Huivin voi neuloa vaikkapa pehmeästä merinovillasta, Abuelita Worsted -langasta.

Myös moneen muuhun lankaan tämä huivin ohje käy.

Langan menekki tähän huiviin on 200 grammaa ja langan hinta on 138,00 euroa / kg.

 

Pinkki pitsihuivi

neuleohje_neulottu_huivi villahuivi kudottu_huivi

Tähän huiviin lankaa on kulunut 100 grammaa. Pitsineuleen mallikerta on helppo ja samaa kuviota toistetaan koko huivin mitta.

Huivin voi neuloa monesta eri langasta, esimerkiksi pehmeästä Abuelita Merino Worsted -langasta. Myös monet muut sileäkierteiset langat sopivat tähän malliin.

neuleohje_neulottu_huivi villahuivi kudottu_huivi

Sama mallikerta toistuu koko huivin neulomisen ajan. Huivissa on reilu pituus ja leveys, joten se lämmittää ihanasti pakkassäässä.

Huiviin sopii esimerkiksi Abuelita Merino Worsted, joka on 100 % pehmeä merinovilla.

Langan menekki huiviin on 200 grammaa.

 

Muhkea palmikkohuivi

neuleohje_neulottu_huivi villahuivi kudottu_huivi   neuleohje_neulottu_huivi villahuivi kudottu_huivi

Upea punainen palmikkohuivi on neulottu keskipaksusta sileäkierteisestä -langasta, jossa on pullea kierre, joten palmikkokuviot tulevat hyvin esiin. Huivin "juju" on kummankin pään kauniissa reunoissa.  Huivi on reilun kokoinen, joten sitä voi käyttää myös päässä.

Langan menekki tähän kookkaaseen huiviin on 500 grammaa.Langaksi sopii esimerkiksi Linie 20 Cora, jonka hinta on 118,00 euroa / kg. .

Mallikerta on sellainen, että voit mainiosti tehdä huivista esim. puolet kapeamman - silloin neulotaan vain kaksi palmikkokuviota. Langan määrä tietysti myös puolittuu eli 250 grammaa lankaa riittää puolet kapeampaan huiviin.

 

Harmaa pitsihuivi

neuleohje_neulottu_huivi villahuivi kudottu_huivi

Tämä harmaa huivi on neulottu Linie 110 Timona-langasta, joka on merinovillan ja polyakryylin sekoitus. Lanka ei ole mitenkään paksua, joten tätä huivia voi mainiosti käyttää myös sisätiloissa. Kaunis pitsineule tulee hyvin neuleesta esiin.

Langan menekki tähän huivii on 450 grammaa ja Timona-langan hinta on 118,00 euroa / kg.

Jos haluat, voit neuloa huivin myös puolta kapeampana. Mallikertaa on helppo kaventaa.

 

Pitsihuivi Kauri Fingering Weight -langasta

neuleohje_neulottu_huivi villahuivi kudottu_huivi

Kauri Fingering Weight -langasta eli opossuminkarva-merinovilla-silkki -langasta neulottu huivi on pehmeä, kevyt ja superlämmin - opossuminkarvan ansiosta erityisesti. Neule hylkii myös hyvin vettä ja likaa.

Huivissa on käytetty ohutta Kauri Fingering Weight-lankaa. Huivin leveys on n. 15 cm ja pituus n. 150 cm. Langan menekki tähän huiviin on 120 grammaa eli kolme kerää (Kauri-langan ohut versio myydään 40 gramman kerissä). Langat maksavat huiviin 30,90 euroa.

Kahdesta kerästä Kauri Fingering Weight -lankaa saa neulottua kaulurin.

Kauri-langassa on valittavana useita eri värejä.

Jos haluat tehdä samasta väristä ja samasta materiaalista päähineen mutta paksumman, niin neulo päähine Kauri Worsted -langasta. Kuvattuun, vähän baskerimalliseen päähineeseen langan menekki on 100 grammaa. Tämä määrä lankaa maksaa 25,00 euroa.

Tämä sama pitsimalli sopii tietenkin moneen muuhunkin ohueen lankaan - Abuelita Baby Merino Lace tai Alpaca Fein esimerkkeinä.


Virkattu ja huovutettu huivi Linie 231 Filz Wolle -langasta

huovutus huovutettu_huivi huovutuslanka lankakauppa_helsinki

Tämä huivi on ensin virkattu ja sen jälkeen laitettu pesukoneeseen 40 asteeseen, jossa huivi on huopunut.
Lankana on 100 % huovutukseen sopiva villa, Linie 231 Filz Wolle.

Langan menekki tähän huiviin on 150 grammaa.
Filz Wolle langan hinta on 88,00 euroa / kg.

Tätä samaa ohjetta ja ideaa voi soveltaa muihinkin ei superwash käsiteltyihin villoihin kuten käsinkehrätty villa sekä Abuelita-sarjan kaikki laadut.

Neulottu ja huovutettu huivi Linie 231 Filz Wolle -langasta

huovutus huovutettu_huivi huovutuslanka lankakauppa_helsinki

Tämä isompi huivi on ensin neulottu pitsineuleena ja sen jälkeen huovutettu pesukoneessa, 40 asteessa. Lankana tässäkin on Linie 231 Filz Wolle.

Langan menekki tähän isoon huiviin on 300 grammaa.
Filz Wollen hinta on 88,00 euroa / kg.

 

Neulottu pitsihuivi

pitsihuivi_ohje pitsipipo_ ohje alpakkalanka

Kuvan huivi ja pipo on neulottu ohuesta alpakka langasta. Puikkovahvuus kuvan mallissa on 3,5 tai käsialan mukaan.
Tätä samaa mallia voi neuloa monesta ohuesta, sileäkierteisestä langasta. Huiviin langan menekki on 150-200 grammaa langasta riippuen.

 

Iso kolmiohuivi ja jämälangoista virkatut lehdet

kolmiohuivi_ohje neulottu_huivi merinovillalanka merinovilla

Tämä iso kolmiohuivi on helppo neuloa ja tulee nopeasti valmiiksi kun käytössä on paksut puikot. Huivin kaikki koristeet sekä hapsut on tehty oman lankakorin jämälangoista.

Tällä samalla ohjeella ja idealla voit toteuttaa huivin ihan minkä värisenä ja minkä paksuisena kuin haluat. Löytyisikö omasta lankakorista jämälankoja?

 

Helppo virkattu kolmiohuivi

virkattu_kolmiohuivi_ohje virkattu_huivi villalanka alpakkalanka

virkattu_kolmiohuivi kolmiohuivi_ohje

Yllä olevat huivit on virkattu samalla ohjeella. Ylempänä kuvassa on paksu käsinkehrätty villa ja alemmassa kuvassa lankana on ohut alpakkalanka.

Kolmiohuivin virkkaus aloitetaan ylhäältä keskeltä, joten huivin kokoa on tosi helppo säätää - päätät silmukat, kun huivi on sopivan kokoinen.

Langaksi siis tällaiseen kolmiohuiviin käy sinänsä ihan mikä vaan. Varaa lankaa laadusta riippuen 250 - 400 grammaa (mitä paksumpi lanka, sen enemmän varaa lankaa).